6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNou focar de pestă porcină africană, descoperit pe un fond de vânătoare: 40 de mistreți trebuie vânați

Nou focar de pestă porcină africană, descoperit pe un fond de vânătoare: 40 de mistreți trebuie vânați

Un nou focar de pestă ăporcină africană a apărut în județul Olt, de data aceasta pe un fond de vânătoare, în nordul județului.

Focarul apărut a fost localizat în Fondul de Vânătoare 3 Spineni, fiind impuse măsuri restrictive care afectează patru localități din jurul fondului de vânătoare, respectiv: Bărăști, Leleasca, Făgețelu, Spineni. Totodată, efectiuvele de mistreți de pe respectivul fond de vânătoare trebuie eliminate, conform planului de acțiune aprobat, în termen de 60 de zile.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a convocat marți, 14 ianuarie 2020, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt, urmare suspiciunii de Pestă Porcină Africană (PPA), supunând aprobării membrilor CLCB Planul de măsuri pentru controlul PPA în Fondul de vânătoare 3 Spineni şi dispunând transmiterea de urgenţă a acestuia către gestionarul fondului de vânătoare, precum şi la unitatea locală de sprijin de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale

„ Planul aprobat stabileşte măsurile specifice combaterii PPA la mistreţi, zonele de restricţie, protecţie şi supraveghere, precum şi măsurile de restricţie pentru mişcarea animalelor în acele zone. Astfel, s-au impus măsuri restrictive care afectează localităţile Spineni, Făgeţelu, Bărăşti, Leleasca şi s-a dispus vânarea, în termen de 60 zile, a efectivului de circa 40 mistreţi din Fondul de vânătoare 3 Spineni.

Totodată, pentru a putea beneficia de despăgubiri în cazul apariției bolii, Prefectul judeţului Olt încurajează cetăţenii din judeţ să înregistreze porcii din exploataţiile pe care le deţin în baza națională de date“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS