16.3 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Tâlhărie ca-n filme la Corabia. Un bărbat, lăsat în drum cu trei copii minori

Tâlhărie ca-n filme la Corabia. Un bărbat, lăsat în drum cu trei copii minori

Doi bărbați, tată și fiu, din Corabia, au fost arestați pentru tâlhărie, la începutul săptămânii aceștia furând în plină zi un cal și o căruță în care se aflau proprietarul și trei copii minori.

Zamfir Petre, zis „Petrică“, și fiul său Niculin, zis „Șuncă“, și-au urmărit victima, un bărbat în vârstă de 31 ani, tot din Corabia, iar în 9 decembrie 2019, înainte de prânz, l-au deposedat pe acesta prin violență de cal și căruță. Victima se afla în căruță cu trei copii minori, cel mai mare având doar 12 ani. Totul s-a întâmplat pe drumul județean 543, între Corabia și Izbiceni. Cu o zi înainte, același bărbat a fost bătut de cei doi. Cel mai vârstnic dintre agresori este șeful staborului țiganilor din Corabia, spun surse din anchetă. Victima face parte din comunitatea de romi din orașul de pe malul Dunării.

La mijloc este o istorie mai veche, au dezvăluit surse din anchetă.

La mijloc este o istorie mai veche, au dezvăluit surse din anchetă. În urmă cu patru ani, victima a cumpărat de la cei doi agresori un cal și o căruță, cu înțelegerea să achite prețul convenit în 7 luni. Nu a reușit, iar prețul a crescut, adăugându-se dobânzi aiuritoare. În cei patru ani victima a reușit să le dea agresorilor un alt cal și o căruță, dar și 500 euro, însă datoria lui nu s-a stins, fiind constant amenințat că mai mare de dat bani. Datoria care i-ar fi rămas era de 2.000 euro, bani pentru care bărbatul a plecat chiar la muncă în afară, să-i poată câștiga, însă fără rezultat.

La perchezițiile efectuate la casa celor doi bărbați reținuți s-au găsit două agende pline cu nume. Persoane cărora cei doi le împrumutau bani cu camătă. Tatăl și fiul au fost reținuți sub acuzația de tâlhărie, șantaj și camătă.

I-au furat calul şi căruţa

În cursul zilei de 09 decembrie, în jurul orelor 11:45, un bărbat de 31 de ani, din orașul Corabia, județul Olt, a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Drumul Județean 543 pe raza localității, doi bărbați l-ar fi fost deposedat prin violență de un cal și o căruță, după care cei doi au plecat într-o direcție necunoscută.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, au fost identificați cei doi bărbați cu vârstele de 59 și 30 de ani, ambii din orașul Corabia, județul Olt, bănuiți de comiterea faptei.

Au fost reținuți pentru 24 de ore

Față de aceștia, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, iar în ziua de 11 decembrie  au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliției Județean Olt.

În cursul zilei de 12 decembrie, cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile“, a transmis IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Niculescu, Cristian şi Paar, continuă în calificările de la...

Jucătoarele române Monica Niculescu, Jaqueline Cristian şi...

ȘTIRI GdS

00:00:37

Incendiu puternic în zona Elpreco din Craiova

În această dimineaţă a izbucnit un incendiu puternic la un depozit de deşeuri din zona Elpreco din Craiova. Potrivit primelor informaţii oferite...

Biciclist accidentat mortal la Cătunele

Un biciclist a murit aseară, după ce a fost lovit de un autoturism în comuna gorjeană Cătunele. Din...

Un alt liceu din Craiova suspendă cursurile faţă în...

Liceul Teoretic Adventist din Craiova este cea de a doua unitate de învăţământ care suspendă cursurile faţă în faţă cu elevii de...

Revine baschetul în România! Cupa României, programată în octombrie

Revine baschetul! Competiţiile interne vor debuta în sezonul 2020-2021 cu Cupa României la baschet masculin. Consiliul Director al FR Baschet a anunţat, marţi,...

Numărul de cazuri Covid-19 din Dolj creşte exponenţial

Numărul de cazuri Covid din Dolj este, în continuare, în creştere. 50 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de...

Impact între un microbuz şi un autoturism, lângă Poiana...

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident produs în acestă dimineaţă, pe DN 55A, la ieşire din comuna Poiana Mare.