18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateADN-ul din oasele găsite în liziera din Caracal nu a putut fi identificat nici în laboratoarele FBI

ADN-ul din oasele găsite în liziera din Caracal nu a putut fi identificat nici în laboratoarele FBI

Specialiștii americani solicitați de anchetatorii români să dea o mână de ajutor în dosarul Caracal, în privința identificării oaselor găsite în această vară în liziera din Caracal, ar fi transmis deja un răspuns, spun surse neoficiale. Conform acestora, FBI a concluzionat că oasele sunt mult prea deteriorate pentru a se identifica AND-ul mitocondrial.

Vestea că a venit răspunsul de la FBI în privința oaselor găsite în liziera de la marginea Caracalului a apărut miercuri dimineață, 11 decembrie 2019. Mama Luizei Melencu, fata despre care Gheorghe Dincă a spus că a fost omorâtă și arsă, iar rămășițele i-ar fi fost aruncate în lizieră, a aflat de la avocatul care reprezintă familia, Tonel Pop.

„M-a sunat și pe mine avocatul, am aflat că oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei. Eram sigură că așa este, sufletul meu de mamă îmi spune că Luiza trăiește“, a spus Monica Melencu. La scurt timp însă, femeia și-a nuanțat declarația, afirmând că, de fapt, avocatul i-ar fi transmis doar că nu a putut fi identificat AND-ul. Speranța că fiica sa este în viață rămâne însă, iar rudele Luizei cer anchetatorilor să-și îndrepte resursele către căutarea fetei acolo unde aceasta ar fi putut fi traficată.

Reprezentanții DIICOT nu au confirmat, până la ora redactării acestui material, informațiile apărute pe surse.

„Ne-au arătat vreo 21 de volume, și ele sunt 35“

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a declarat la rândul său că a încercat să afle de la anchetatori care este adevărul


„Mint că nu știu, că nu s-au primit, n-ai cu cine să vorbești. Am întrebat personal și spun „nu știu“, „n-am primit“. Și râd la tine. Astăzi (11 decembrie 2019 – n.r.) au făcut activități și au întrebat și colegii mei: – Domnule, aveți activități? – Nu, nu, n-avem. Așa ceva nu s-a mai întâlnit niciunde într-un stat din Europa. Totul este ostentativ, este bătaie de joc. Sfidarea familiilor, a părților vătămate, a avocaților… (…)

Deci, pe noi ne-a anunțat presa, iar eu decât am spus că eram sigur de asta, pentru că am avertizat cu mult timp înainte că au trimis niște resturi, niște ciurucuri. Expertiza INML-ului a fost făcută pe bucăți de os care nu erau calcinate foarte tare. Și au tăiat toate bucățile astea care aveau potenţial să aibă ADN, le-au distrus, le-au făcut praf și pulbere, pentru că așa se face ca să extragi ADN, au rămas niște cioturi arse, niște arsuri.

Nu coincide materialul expertizat de INML-ul nostru, valorificat, dar, pare-se fără niciun rezultat, cu aceste cioturi. FBI-ul n-a făcut analiză pe același material“, a declarat Tonel Pop.

Avocatul a mai spus că în mod sigur rezultatul primit de la FBI convine anchetatorilor, chiar dacă dosarul Caracal se apropie de trimiterea în judecată și nu ar exista prea multe dovezi pentru a-l învinui pe Gheorghe Dincă de omorârea Luizei.

„Vă spun care este bănuiala mea legitimă. Este clar că acolo, în lizieră, este un alt ADN, este o altă fată. Mai are și alte accesorii, de vestimentație, de bijuterii, cleme, lănțișoare, cercei, altfel decât… Au fost găsite odată cu rămășițele din lizieră, ceea ce înseamnă că nu e Luiza acolo. Iar prin faptul că nu mai există nicio bucată de os din care să existe potențial să extragi un ADN, fie el și acesta MD ADN, se ajunge să nu se mai poată recunoaște că există un al treilea cadavru cu certitudine. (…) Dacă procurorii se trezesc pe cap cu un al treilea cadavru, nu le mai convine deloc“, a mai spus Pop.

Același avocat a reclamat că părților li s-ar fi îngrădit accesul la dosar

„Noi am avut acces la câteva probe, la 50% din dosar și la partea care au vrut să ne-o arate. Tot ce este important și tot ce nu au vrut să ne arate le-au pus în altă parte și nu ni le-au arătat. Ne-au arătat vreo 21 de volume și ele sunt vreo 35, cred. Și ne-au arătat volumele în așa fel încât să nu aibă acte care să putem noi să le reclamăm, să le comentăm“, a mai spus Pop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS