Acasă Local Premii de peste 180.000 lei pentru cei mai buni elevi și profesori...

Premii de peste 180.000 lei pentru cei mai buni elevi și profesori din Olt

-

Elevii și profesorii care au înregistrat în anul școlar 2018/2019 rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare cu faze naționale și internaționale vor fi premiați, joi, 12 decembrie 2019, de reprezentanții Consiliului Județean Olt.

Acțiunea de premiere a olimpiciolor olteni se organizează începând din 2012. În acest an vor fi acordate aproape 650 de premii (648), fondul total de premiere ajungând la 184.500 lei. „Nu avem un fond fix. Avem un regulament și îi premiem conform acestui regulament, cu sumele menționate acolo, pe toți cei care fac performanță. Sunt elevi pe care îi premiem încă de la prima ediție, iar aceasta este dovada că performanța lor nu este întâmplătoare“, a declarat purtătoarea de cuvânt a CJ Olt, Miruna Ginerică.

Cel mai mare premiu îl va ridica în acest an Delia Dumitrescu, elevă a Colegiului Național „Ion Minulescu“ din Slatina, suma totală ajungând la 8.900 lei. Eleva a câștigat locul I la Olimpiada Balcanică de Geografie și alte două premii la un concurs internațional de mediu și unul național.

Suma totală care se acordă copiilor va ajunge în acest an la 106.100 lei, în vreme ce profesorii vor încasa în total 78.400. Consiliul Județean va suporta și sumele care reprezintă impozitul pe profit în cazul celor care încasează premii valoroase, fondul de premiere amintit mai sus reprezentând doar sumele nete pe care le încasează cei mai buni elevi și profesori. Cuantumul premiilor variază între 100 lei și 6.000 lei, în funcție de performanța înregistrată.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...