21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalContract de 241 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și apă uzată în 25 de localități

Contract de 241 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și apă uzată în 25 de localități

Aproape un sfert din localitățile județului vor beneficia de lucrări de modernizare și extindere a rețelei de apă și apă uzată în următorii ani, Compania de Apă Olt semnând, marți, 19 noiembrie, la Ministerul Fondurilor Europene, un contract depus spre finanțare în urmă cu trei ani.

Compania de Apă Olt așteaptă de trei ani semnarea unui contract care presupune modernizarea și extinderea rețelei de apă și apă uzată în 25 de localități din județ, în rândul acestora fiind cuprinse și cele două municipii și orașele.

Contractul are o valoare nerambursabilă de 241.076.986 euro, iar localitățile cuprinse în acest proiect de mari dimensiuni sunt: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu.

„Perlele“ proiectului:

„Perlele“ proiectului sunt stația de tratare a apei și platforma acoperită pentru depozitarea nămolului de la Slatina, iar la Balș – construirea unei stații de tratare a apei, în timp ce la Caracal și Corabia se vor moderniza cele două stații de epurare.


Compania de Apă Olt, care aștepta de multă vreme aprobarea proiectului, va lansa în licitație într-o primă fază un prim calup de opt sau nouă proiecte din totalul de 26 contracte de lucrări, a declarat directorul general Cătălin Ușurelu. Pentru aceste proiecte documentația este în cea mai mare parte realizată, astfel ca de anul viitor să și înceapă lucrările.

Întregul proiect urmează să fie implementat în 84 de luni

Întregul proiect urmează să fie implementat în 84 de luni, în varianta inițială ultimele 36 fiind rezervate notificărilor privind deficiențele, însă, a mai spus Ușurelu, asupra acestui aspect se mai poate negocia în sensul prelungirii etapei de execuție concomitent cu scurtarea ultimei etape.

Tergiversarea etapei de analiză a proiectului depus spre finanțare a determinat, anul trecut, și reacții de tipul amenințărilor cu ieșirea din asocierea județeană realizată pentru a se putea accesa fondurile europene, nemulțimirea fiind a primarului Slatinei, Emil Moț. „Valoarea de care va beneficia Slatina se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro, administrația locală nu își permite să facă această investiție“, a mai spus Ușurelu. Acesta a menționat că în cazul Slatinei, în afara stației amintite de tratare a apei, se vor face reabilitări ale rețelei actuale și se va extinde alimentarea cu apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS