10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaA treia tranșă de vaccin antigripal va ajunge la medicii de familie din Olt

A treia tranșă de vaccin antigripal va ajunge la medicii de familie din Olt

Direcția de Sănătate Publică Olt a primit, marți, a treia tranșă de vaccin antigripal, din care medicilor de familie le vor fi distribuite cele mai multe doze.

17.550 de doze au intrat în urmă, marţi, în depozitul DSP Olt, reprezentând a treia tranșă de vaccin antigripal repartizat pentru sistemul sanitar din Olt. Pentru medicii de familie aceasta reprezintă, însă, doar a doua tranșă de vaccin care le revine, prima tranșă recepționată de DSP Olt de la minister fiind vaccinul administrat personalului medical și auxiliar din spitale și centre de îngrijire, peste 1.700 de doze.

Cele 17.750 de doze recepționate săptămâna aceasta vor ajunge însă la pacienții cu risc de pe listele medicilor de familie. Sunt medici din județ care au solicitat chiar și 1.800 de doze, dar și alții care au făcut cerere pentru doar câteva zeci de doze, în funcție de încadrarea pacienților din listă în categoriile considerate la risc, dar și de disponibilitatea acestora de a se vaccina.

De la primirea vaccinului antigripal gratuit până în prezent s-au administrat 13.936 de doze, cele mai multe, peste 7.700, pacienților în vârstă de peste 65 de ani, următoarea categorie fiind reprezentantă de pacienții cronici (3.432 de doze).

Și numărul îmbolnăvirilor a crescut ușor în săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie 2019, la nivelul județului înregistrându-se 1.648 de cazuri de infecții acute respiratorii (cu 98 de internări) și 600 de cazuri de pneumonii (cu 114 internări), copiii fiind în continuare cei mai afectați.

În județ ar urma să ajungă, într-o ultimă tranșă, alte aproape 18.000 de doze, astfel că la final se va acoperi aproximativ 70% din necesarul înaintat de medicii vaccinatori, un procent semnificativ mai mare decât în anii trecuți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS