9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Olt Peste 17.500 de doze de vaccin antigripal, repartizate medicilor de familie

Peste 17.500 de doze de vaccin antigripal, repartizate medicilor de familie

Direcția de Sănătate Publică Olt a primit cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, în județ ajungând alte 17.560 doze. Dintre acestea, 2.184 au fost deja distribuite și vor fi administrate pacienților din categoriile la risc. Prima tranșă, de 1.760, a mers către personalul medico-sanitar și de îngrijire din spitalele și centrele de ocrotire. În cursul lunii noiembrie sunt așteptate alte două tranșe, în total 33.350 de doze de vaccin gripal (17.550 de doze + 15.800 de doze), pentru desfășurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripală.
La nivelul județului, din categoriile considerate la risc, catagrafiate de epidemiologi, fac parte 74.196 de persoane, însă parte dintre acestea sunt în situația de a-și achiziționa vaccinul.

În săptămâna de supraveghere 14 – 20 octombrie 2019, medicii din cabinetele individuale și spitale au raportat 1.313 cazuri de viroze (50 de pacienți necesitând internarea). Au fost 624 de cazuri de pneumonii (141 au fost bolnavi spitalizați), în condițiile în care vremea este încă frumoasă și circulația virusurilor nu s-a făcut atât de mult simțită.

DSP Olt reamintește care sunt categoriile de populație pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală, considerată cea mai eficientă metodă de prevenție:

  • Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 de ani, în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane;
  • copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni;
  • Gravide;
  • Medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...