10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltBărbat de 60 de ani din comuna Iancu Jianu, prins cu ţigări de contrabandă

Bărbat de 60 de ani din comuna Iancu Jianu, prins cu ţigări de contrabandă

Un bărbat de 60 de ani din comuna Iancu Jianu, județul Olt, a fost prins cu ţigări de contrabandă.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, sâmbătă, în vederea prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu țigarete, anunţă IPJ Olt.

Astfel, polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești- Postul de Poliție Iancu Jianu, au efectuat verificări pe raza comunei din județul Olt.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, din comuna Iancu Jianu, administrator al unei societăți comerciale, care deținea în vedearea comercializării 9.790 de țigarete- 488 de pachete fără timbru fiscal”, au anunţat poliţiştii.

Două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Tigările de contrabandă au fost confiscate

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, au mai precizat poliţiştii din Olt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări , fapta prevăzută și pedepsită de Codul Vamal al României.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei. Asta pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS