Acasă Local Hoţie pe râul Vedea

Hoţie pe râul Vedea

-

Trei bărbaţi, angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Argeş, au fost prinşi de poliţişti în timp ce desfășurau activități de extragere agregate minerale din albia râului Vedea.

Potrivit IPJ Olt polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat o acțiune pe raza comunei Tufeni, județul Olt, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite în domeniul extragerii de agregate minerale.

Cu aceasta ocazie, au fost depistați trei bărbați cu vârstele cuprinse între 24 și 55 de ani, toți din județul Teleorman, angajați ai unei societăți comerciale din județul Argeș, în timp ce desfășurau activități de extragere agregate minerale din albia râului Vedea.

Cantitățile de balast erau încărcate în două autocamioane cu ajutorul unui utilaj tip Vola, urmând a fi valorificate în alte condiții decât cele legale.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că societatea comercială nu deținea autorizație de gospodărire a apelor, autorizație de mediu, permis de exploatare, documente necesare pentru desfășurarea activităților de extragere si valorificare a agregatelor minerale.

Având in vedere aspectele constatate, în cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării prevederilor Legii nr.107/1996 a apelor, Legii nr.85/2003 a minelor și OUG nr.195/2005 privind protecția mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...