Acasă Local Olt Ziua Pompierilor din România sărbătorită în Olt

Ziua Pompierilor din România sărbătorită în Olt

-

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt aniversează 171 de ani de la cel mai important moment din tradiția pompierilor. Pe 13 septembrie 1848 pompierii bucureșteni au luptat împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate o serie de competiții sportive iar joi, 12 septembrie, începând cu ora 17.30, în Parcul Tineretului din municpiul Slatina, vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, a manevrelor de prim ajutor dar și puncte de informare preventivă a populației.

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Instituției Prefectului-județul Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.
Tot vineri, în intervalul 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS