17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDGASPC Dolj a investigat „logodna“ țigănească: „Cele sesizate nu se confirmă“

DGASPC Dolj a investigat „logodna“ țigănească: „Cele sesizate nu se confirmă“

După ce Partida Romilor Pro Europa a trimis, în weekend, mai multe sesizări la diverse instituții ale statului, referitor la logodna între o copilă de 12 ani din Craiova și un băiat de 18 ani din Slatina, asociația sesizând faptul că fata ar fi fost supusă relelor tratamente de către viitoarea sa soacră, DGASPC Dolj a investigat cele întâmplate și s-a pronunțat.

„Faptele sesizate nu se confirmă“

Direcția Genereală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a stabilit că „faptele sesizate nu se confirmă“ în cazul fetei din Craiova „logodite“, cu aproape o săptămână în urmă, cu un băiat din Slatina. În sesizare se menționa că fata ar avea 11 ani (în fapt, fata are aproape 13), iar băiatul, 20 de ani (băiatul are, de fapt, 18 ani) și că după petrecerea de logodnă fata ar fi fost deflorată cu degetele de viitoarea sa soacră.

În urma sesizărilor primite, mai multe instituții au demarat propriile controale, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz, audiind, în cursul zilei de luni, 2 septembrie 2019, familia băiatului din Slatina.

Bunicul tânărului nu inţelege de unde s-a iscat scandalul

Bunicul tânărului a declarat că nu înțelege de unde s-a iscat tot scandalul, pentru că cele două familii s-au pus de acord, a fost chef, așa că la mijloc nu poate fi decât invidia cuiva care ar fi vrut, poate, fata.

„Au stabilit să rămână până la 16 ani unde stă ea. Are 13 ani fata, a plecat pe 14 (conform documentelor, fata urmează să împlinească 13 ani). S-au înțeles, petrecură, mâncară, băură, așa, între ei, și a rămas fata la ei. Fata a rămas acolo. Că au mâncat și au băut ei între ei, aia e altă treabă. Lumea nenorocită, lumea care pârăște, alte măgării nu văd! Asta e de vină! Lumea a dracu’, invidioasă, a dracu’…(…) La noi așa e tradiția, ne logodim, ne…, dar nu că o luăm cu japca. Eu iau fata de la dumneata, să știe lumea c-am luat-o. Cum ar veni, o iau ca să știe lumea că e la mine. Asta nu e cu jignire. Când te-nțelegi, nu e cu japca, nu e cu forța, nu e… E înțelegere după părinți“, a spus bunicul mirelui, negând că la mijloc ar fi vorba și de bani și că ar fi și plătit familia fetei.

„Alții, în alte județe, da, așa fac, dau bani, dar la noi nu, noi le dăm zestre și aia, ca să-i ajutăm pe copii“, a mai spus bărbatul, care dezminte că ar fi avut loc chiar o nuntă, în adevăratul sens al cuvântului. „Eu, de fapt, nici nu știu, că eram la muncă, la Scornicești. Mai mult de două-trei ore nici n-au stat. Poate era’ alții cu nunta, și-a confundat-o cu asta“, a mai spus bărbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS