10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEpiscopul Slatinei, despre cazul Caracal: „A fost prostie, a fost incompetență…“

Episcopul Slatinei, despre cazul Caracal: „A fost prostie, a fost incompetență…“

Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Sebastian, le-a vorbit credincioșilor, la finalul slujbei oficiate la Caracal pentru sufletele celor două fete ucise de Gheorghe Dincă, folosind cuvinte extrem de dure la adresa politicienilor.

Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Sebastian, a oficiat la catedrala din Caracal o slujbă de pomenire pentru Luiza Melenecu și Alexandra Măceșanu, cele două fete pe care Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani suspectat că le-a răpit, a recunoscut că le-a omorât.

Episcopia a făcut apel încă de acum câteva zile la credincioși pentru a participa la rugăciunile înălțate pentru cele două fete, iar după liturghia arhierească oficiată duminică episcopul Sebastian s-a adresat credincioșilor.

Le-a spus că a ales să facă o slujbă de pomenire, deși nu este convins, cum nu este multă lume în România, că fetele sunt moarte.

„Evenimentele acestea care ne-au îngrozit pe toți, mai cu seamă pe cei care aveți fete tinere care sunt căutate și preferate de aceste rețele ticăloase de oameni care nu se mai satură de bani și de plăcere.

Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia de lângă tine și-și bate joc de ea și o omoară. Unul care n-a mișcat un ac ca să trăiască acel copil. Părinții ei s-au străduit cu ea.

Pentru toate aceste victime ale traficului de carne vie ne-am rugat cu toții astăzi ca Dumnezeu să le întoarcă pe aceste fete în familie, să întoarcă inima acestor oameni fără inimă și să-și caute plăcerea în altă parte, nu abuzând copile nevinovate.

Dumnezeu să vă păzească copiii dumneavoastră!“, a spus episcopul, care a făcut, nu mult mai târziu, și o radiografie dură a celor care astăzi conduc România.

„Rugați-vă pentru copiii dumneavoastră. Rugați-vă la Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconștienți, nu jogodii, nu oameni fără suflet.

Ci cu oameni cu responsabilitate, cărora să le pese de noi, așa cum noi îi respectăm acolo unde sunt puși în funcții. Noi îi respectăm, să ne respecte și ei și să-și facă datoria față de noi.

Pentru că ce-am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconștiență, a fost trădare, a fost incompetență, a fost tot ce vreți, bătaie de joc, de aceea nu mai crede nimeni nimic. La Dumnezeu ne-a mai rămas credința și rugăciunea.

Cu această convingere am făcut apel la rugăciune, astăzi, și vă mulțumesc celor care ați venit să vă rugați împreună cu mine și cu părinții!“, le-a spus înalta față bisericească celor prezenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS