10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul prefect al județului Olt: "Să nu uităm că apelul 112 salvează vieți"

Noul prefect al județului Olt: „Să nu uităm că apelul 112 salvează vieți”

Noul prefect al județului Olt, Angela Nicolae, a susținut vineri, 2 august 2019, prima sa conferință de presă.

Angela Nicolae, funcționar de carieră, are o experiență de 17 ani în administrație. A lucrat mai întâi la Casa Județeană de Pensii Olt (unde soțul său ocupă în prezent funcția de director-adjunct). Din 2010 s-a transferat la Consiliul Județean, unde înainte de a fi numită prefect asigura șefia Servicului Resurse Umane. Nicolae le-a mulțumit, de altfel, celor care au avut încredere în ea și au nominalizat-o pentru această funcție, însă a refuzat să-i numească.
„Nu aș vrea să declar nimic pe această temă, ei știu cine sunt, nu vreau să inflamez opinia publică, contextul social, politic, este destul de încruntat la ora actuală, se apropie și evenimentele din 10 august…“, a spus însă noul prefect.

Priorităţile prefectului de Olt

Nicolae, primul prefect femeie în Olt, a mai susținut că își propune să reziste în lumea bărbaților.
„Îmi propun să exercit cu succes această funcție, sunt prima femeie prefect a județului Olt, pentru mine este onorant, cei care au avut încredere în mine bănuiesc că au făcut această alegere pe niște criterii, le mulțumesc. Îmi propun să am curajul, puterea, priceperea, diplomația să rezist în această lume a bărbaților, pentru că ieri la ședința de învestitură am avut foarte puține doamne și foarte mulți domni. Este o provocare pentru mine, îmi doresc să exercit această funcție în spiritul legii. Sunt conștientă de complexitate funcției și de contextul actual. Doresc să fiu un factor de unitate, stabilitate, de echilibru, de profesionalism și de transparență. Vreau o colaborare benefică cu toate instituțiile și autoritățile publice. (…) Solicit o relație corectă și promptă cu toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, sper la un dialog cu toți factorii de decizie, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea actului administrativ“, a mai spus Nicolae.

Angela Nicolae: „Oamenii nu mai au încredere în instituțiile statului”

Prefectul de Olt a subliniat că este o perioadă încordată. Angela Nicolae spune că este conștientă că oamenii nu mai au încredere în instituțiile statului.
„La nivel local se înregistrează în prezent o percepție negativă la adresa autorităților și instituțiilor statului, o neîncredere dublată de nemulțumire, furie, disperare, neputință, toate generate de evenimentele de la Caracal. Cineva faimos spune – o casă în care familia este dezbinată nu rezistă. În prezent suntem dezbinați. Haideți să lăsăm instituțiile să-și facă treaba! Există mecanisme prin care cei vinovați pot și vor fi trași la răspundere. Deja primele măsuri după cum știți au fost luate. (…)
Să nu uităm că apelul 112 salvează vieți și este foarte important. Dacă apelăm 112 pentru a adresa injurii operatorilor, ținem linia telefonică ocupată pentru un alt copil, pentru o femeie în nevoie, pentru o mamă, pentru un tată, pentru copiii noștri, pentru sora și fratele nostru care ar avea nevoie de ajutor. Este un apel la calm, haideți să-mi fiți parteneri în acest demers!“, a mai spus noul prefect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS