20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul Sorina: Procurorul general a atacat decizia instanței

Cazul Sorina: Procurorul general a atacat decizia instanței

Procurorul general Bogdan Licu a atacat cu apel decizia Judecătoriei Slatina care i-a permis Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la fosta asistentă maternală, să plece în Statele Unite. Judecătoria Slatina respinsese solicitarea lui Licu de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale în cazul Sorina, prin care să îi fie interzis să părăsească țara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, documentul prin care procurorul general a făcut apel la decizia instanţei a fost transmis marţi, prin fax, iar dosarul va fi judecat la Tribunalul Olt. 

În 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soţii Săcărin. La câteva zile după soluţia dată de Judecătoria Slatina, Sorina, împreună cu părinţii adoptivi, a plecat din România. 

Cazul Sorina a ajuns la Judecătoria Slatina după ce competenţa soluţionării cauzei a fost declinată către această instanţă. Pe 10 iulie, magistraţii de la Tribunalul Olt, a fost strămutat prin decizia Curţii de Apel Craiova. Dosarul s-a plimbat, de altfel, prin câteva instanțe, solicitarea inițială fiind făcută de către procurorul general la Tribunalul Mehedinţi. 

Vezi AICI articolul integral

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS