10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCărţile bibliotecii şcolii din Găneasa au ars în incendiul de aseară

Cărţile bibliotecii şcolii din Găneasa au ars în incendiul de aseară

Cărţile bibliotecii şcolii din Găneasa au ars în incendiul de la căminul cultural, aflat în imediata vecinătate a școlii, produs aseară, potrivit Gazetei de Sud.

„Dezastru şi durere….
În Căminul Cultural de la Găneasa se afla tot fondul de carte și tot mobilierul bibliotecii și al Centrului de documentare al Şcolii Gimnaziale. Le aveam depozitate acolo, pentru că se fac lucrări de modernizare la noi…. Nu mai avem nimic din biblioteca noastră….“, a postat pe Facebook directorul școlii, Claudia Neacșa.

Directorul a explicat că toate cărțile au fost nevoiți să le depoziteze aici după ce la clădirile școlii s-au început lucrări de reabilitare și renovare pe mai multe fronturi. Din fericire, echipamentele electronice din centrul de documentare au scăpat, fiind depozitate într-un alt spațiu.

Pompierii militari au acţionat pentru limitarea dezastrului
Pompierii militari au acţionat pentru limitarea dezastrului

În urma incendiului s-a prăbușit acoperișul căminului cultural, rămânând, practic, doar pereții. Pompierii militari, care au acționat ore întregi pentru lichidarea incendiului, au mai reușit să salveze arhiva Primăriei Găneasa, depozitată, și aceasta, într-un spațiu din căminul cultural. S-au salvat de asemenea lemnele din magazia de lemne a școlii, amenajată chiar lângă acest cămin cultural. În schimb a fost distrus oficiul poştal din localitate, care funcţiona tot în clădire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS