16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalOltScandalul continuă în Primăria Caracal

Scandalul continuă în Primăria Caracal

Acum 3 săptămâni, Octavian Stănescu, a fost dat afară din PSD și demis din funcția de viceprimar al municipiului Caracal. Totul s-a întâmplat din cauza unor dispute cu edilul orașului, Liviu Radu.

Apele nu s-au liniștit între actualul primar al Municipiului Caracal, Liviu Radu, și fostul viceprimar, Octavian Stănescu. Disputele dintre cei doi s-au mutat în mediul online.

Primarul este în concediu iar atribuțiile sale au revenit altor persoane. Astfel, la nivelul Primăriei atribuțiile primarului au fost delegate secretarului municipiului Caracal, Viorel Rădescu și Cristinei Pencu, administrator public.

Este evident că afirmațiile domnului Stanescu au un vădit caracter tendențios și sunt menite a aduce atingere imaginii Primăriei municipiului Caracal si aparatului de specialitate. De asemenea, in spațiul on-line, domnul Stanescu a susținut că prin dispoziție s-a încercat aducerea la tacere a sa și nu dobândirea calității de purtători de cuvant ai instituției, a celor trei persoane nominalizate, a afirmat Radu Liviu, primarul Municipiului Caracal

O. Stănescu: Primăria a rămas fără conducere

După ce primarul orașului a anunțat, public, plecarea sa într-o delegație, urmată de un concediu, fostul viceprimar, Octavian Stănescu acuză că primăria „este fără conducere”.

Poate nu ştiaţi, dar de vineri Primăria municipiului Caracal este fără conducere.
Astăzi s-au împlinit cinci zile de când oraşul nostru nu este condus. Domnul primar se plimbă prin alte țări de vineri, alături de angajaţi ai primăriei, aleşi cu girjă, pe sprânceană. Doamna city-manager este, de asemenea, în concediu, iar eu, după cum ştiţi, am rămas fără atribuţii, prin bunăvoinţa domnului primar.
Cum ar mai putea cineva să susţină un astfel de om, un astfel de primar, căruia nu-i pasă că timp de aproape o săptămână administraţia locală e lăsată într-un haos total?.

Tot ceea ce pot face momentan este să vorbesc cu oamenii și cu angajații Primăriei pentru a menține o oarecare stare de normalitate. Sper că, în scurt timp să începem să cunoaștem ceea ce înseamna normalitate cu servicii publice de calitate. Poate că dumnealui nu ştie, dar funcţia de primar nu este ca oricare alt job de la 7.00 la 16.30 sau de la 9.00 la 17.00, ci 24 de ore din tot atâtea, şapte zile din săptămână, în slujba cetăţeanului.


Funcția de Primar impune un puternic sentiment de respect și responsabilitate față de oamenii care îți încredințează încrederea lor. Din respect pentru dumneavoastră îmi cer eu scuze pentru disconfortul creat și vă transmit că o să fac tot ceea ce îmi stă în putință să primiți respectul cuvenit, a declarat Stănescu pe pagina sa de Facebook.

Decizia excluderii din PSD a lui Octavian Stănescu a fost luată Biroul Permanent al PSD Caracal, întrunit pe 8 iulie. Propunerea de excludere a fost făcută de preşedintele PSD Caracal, deputatul Dan Ciocan. 


În luna martie, primarul municipiului Caracal i-a interzis viceprimarului, printr-o dispoziţie, să mai vorbească public despre activităţile administraţiei locale. Deranjat de această dispoziție, viceprimarul a contestat decizia la Prefectura Olt. Documentul a fost retrimis spre analiză către primărie şi apoi în instanţă.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS