21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDiana Țolu, medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada

Diana Țolu, medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada

Diana Țolu medaliată cu argint la Olimpiada Internațională Tuymaada și-a descoperit pasiunea pentru matematică la Slatina.

Absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu din Slatina, Diana a mai cucerit o medalie internațională, aducând argintul pentru echipa României care a participat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada.

Competiția cu o tradiție de 25 ani care se desfășoară în localitatea Iakutsk, Republica Saha (Federația Rusă) a presupus și un efort fizic considerabil pentru participanți. Drumul a fost obositor, cu mai multe escale. Bucuria elevilor români care au participat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada este însă imensă.
România a ocupat locul I, cu opt medalii de aur, argint și bronz, la cele patru discipline de concurs: Informatică, Matematică, Fizică și Chimie.
Diana Țolu, olimpică la matematică în repetate rânduri în gimnaziu, a continuat să performeze și în liceu. În prezent ea este elevă a Liceului Internațional de Informatică din București. În luna aprilie a acestui an, Diana a obținut tot argintul la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

Lista integrală a medaliaților români:
Informatică:
Tinca Matei – medalie de aur
Donciu Mircea – medalie de argint
Matematică:
Diana Țolu – medalie de argint
Lazea Darius – medalie de bronz
Fizică:
Ghita Antonia-Alma – medalie de aur
Eduard Burlacu- medalie de aur
Chimie:
Ardelean Emeric- medalie de argint
Piron Eugen Marian – medalie de argint
Team Leader Flavius Boian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS