Acasă Local Olt Fost viceprimar, reținut pentru contrabandă în Olt

Fost viceprimar, reținut pentru contrabandă în Olt

-

Jane Militaru, consilier local al comunei Milcov, a fost reținut în urma unei ample acțiuni a polițiștilor de la Investigarea Criminalității Economice și Crimă Organizată. În mandatul trecut, acesta a ocupat funcţia de viceprimar în aceeași localitate. În urma unor percheziții au fost aproape 700.000 țigarete de contrabandă.

Acțiunea polițiștilor a avut loc joi, 20 iunie, iar patru persoane fiind conduse la audieri. Trei dintre acestea au fost reținute.

Ţigările, ţinute în mai multe dubiţe

Polițiștii au descins joi la nouă adrese. Aceştia au descoperit în șapte dubițe de marfă o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă. Maşinile erau parcate în diverse puncte ale orașului. Dubițele erau folosite ca depozit. Comercializarea se făcea inclusiv prin magazinele pe care Militaru le deține în zona Pieței Zahana din Slatina.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că va propune excluderea consilierului din partid.

„PNL nu este inițiatorul proiectului „fără penali în funcții publice”, dar agreează mesajul colegilor politicieni. Faptul că unul dintre membrii filialei noastre, consilier local în Consiliul Local Milcov, a fost reținut pentru fapte infracționale ne pătează imaginea și integritatea, fapt pentru care voi propune în ședința Biroului Politic Județean excluderea sa din rândul PNL.
Reamintesc tuturor membrilor noștri că setul de valori și conceptele care stau la baza ideologiei liberale sunt reperele noastre stabile, iar derapajele de la integritatea și moralitatea politicii liberale nu vor fi, niciodată, tolerate“, a postat Voiculescu pe Facebook.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.