17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltFost viceprimar, reținut pentru contrabandă în Olt

Fost viceprimar, reținut pentru contrabandă în Olt

Jane Militaru, consilier local al comunei Milcov, a fost reținut în urma unei ample acțiuni a polițiștilor de la Investigarea Criminalității Economice și Crimă Organizată. În mandatul trecut, acesta a ocupat funcţia de viceprimar în aceeași localitate. În urma unor percheziții au fost aproape 700.000 țigarete de contrabandă.

Acțiunea polițiștilor a avut loc joi, 20 iunie, iar patru persoane fiind conduse la audieri. Trei dintre acestea au fost reținute.

Ţigările, ţinute în mai multe dubiţe

Polițiștii au descins joi la nouă adrese. Aceştia au descoperit în șapte dubițe de marfă o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă. Maşinile erau parcate în diverse puncte ale orașului. Dubițele erau folosite ca depozit. Comercializarea se făcea inclusiv prin magazinele pe care Militaru le deține în zona Pieței Zahana din Slatina.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că va propune excluderea consilierului din partid.

„PNL nu este inițiatorul proiectului „fără penali în funcții publice”, dar agreează mesajul colegilor politicieni. Faptul că unul dintre membrii filialei noastre, consilier local în Consiliul Local Milcov, a fost reținut pentru fapte infracționale ne pătează imaginea și integritatea, fapt pentru care voi propune în ședința Biroului Politic Județean excluderea sa din rândul PNL.
Reamintesc tuturor membrilor noștri că setul de valori și conceptele care stau la baza ideologiei liberale sunt reperele noastre stabile, iar derapajele de la integritatea și moralitatea politicii liberale nu vor fi, niciodată, tolerate“, a postat Voiculescu pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS