Acasă Actualitate A XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“

A XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“

-

A XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“ a început la Slatina, unde timp de trei zie se vor afla aproximativ 2.500 de dansatori. Primele demonstrații au început miercuri-dimineață.

După ce în după-amiaza zilei de marți au început să sosească invitații din țară, dar și din Polonia și Republica Moldova, miercuri, copiii au început demonstrațiile de dans, evoluând mai întâi în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Olt, continuând cu sediul Consiliului Județean Olt și terminând cu Primăria Slatina. Angajații fiecăreia dintre instituții s-au bucurat de programul de peste jumătate de oră, la fel și trecătorii, însă efortul a fost cu adevărat mare pentru copiii îmbrăcați tradițional, care au suportat temperaturi aproape de pragul caniculei. Cu toate acestea, entuziasmul a fost mare, s-au făcut multe fotografii, spectatorii au și filmat scurtele demonstrații ale dansatorilor, în vreme ce călușarii, care au încheiat momentul, au fost răsplătiți, tradițional, cu bani pentru dansul lor.

Tot pentru prima zi de festival a fost programată și parada costului popular, pe traseul binecunoscut: Mac Auto – bulevardul A.I. Cuza – Vâlcea – Poștă – magazinul Winmarkt. La finalul acesteia a fost programat un tablou coregrafic intitulat „Călușul unește România“. Prima seară va fi încheiată cu prima rundă a spectacolului-concurs desfășurat sub privirile slătinenilor, pe scena amplasată special pentru festival pe Esplanadă.

Concursul va continua și joi după-amiază, pentru ca seara de vineri să fie rezervată premierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...