17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“

A XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“

A XXI-a ediție a festivalului-concurs pentru copii „Călușul Românesc“ a început la Slatina, unde timp de trei zie se vor afla aproximativ 2.500 de dansatori. Primele demonstrații au început miercuri-dimineață.

După ce în după-amiaza zilei de marți au început să sosească invitații din țară, dar și din Polonia și Republica Moldova, miercuri, copiii au început demonstrațiile de dans, evoluând mai întâi în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Olt, continuând cu sediul Consiliului Județean Olt și terminând cu Primăria Slatina. Angajații fiecăreia dintre instituții s-au bucurat de programul de peste jumătate de oră, la fel și trecătorii, însă efortul a fost cu adevărat mare pentru copiii îmbrăcați tradițional, care au suportat temperaturi aproape de pragul caniculei. Cu toate acestea, entuziasmul a fost mare, s-au făcut multe fotografii, spectatorii au și filmat scurtele demonstrații ale dansatorilor, în vreme ce călușarii, care au încheiat momentul, au fost răsplătiți, tradițional, cu bani pentru dansul lor.

Tot pentru prima zi de festival a fost programată și parada costului popular, pe traseul binecunoscut: Mac Auto – bulevardul A.I. Cuza – Vâlcea – Poștă – magazinul Winmarkt. La finalul acesteia a fost programat un tablou coregrafic intitulat „Călușul unește România“. Prima seară va fi încheiată cu prima rundă a spectacolului-concurs desfășurat sub privirile slătinenilor, pe scena amplasată special pentru festival pe Esplanadă.

Concursul va continua și joi după-amiază, pentru ca seara de vineri să fie rezervată premierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS