9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 3.000 absolvenți de gimnaziu se pregătesc pentru evaluare

Peste 3.000 absolvenți de gimnaziu se pregătesc pentru evaluare

În prima zi de după mini-vacanța de Rusalii, absolvenții claselor a VIII-a care s-au înscris pentru susținerea examenului de Evaluare Națională sunt așteptați la prima probă.

În județul Olt, 3.048 elevi vor susține cele două probe scrise ale Evaluării Naționale, cu aproape 500 (487) mai puțini decât elevii înscriși în clasa a a VIII-a la începutul anului școlar 2018/2019. Cei 487 elevi care nu pot susține probele sunt fie corigenți, repetenți sau elevi cu situația școlară neîncheiată, fie elevi de la școlile speciale care vor să urmeze școala în continuare și pentru care Evaluarea Națională nu este obligatorie.

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Olt a avut loc, vineri-dmineață, tragerea la sorți a membrilor comisiei de evaluare, în județ fiind organizat un centru de evaluare în care se vor corecta lucrări venite dintr-un alt județ și care va funcționa în cadrul Liceului Tehnologic Metalurgic. După prânz au fost convocați la ședința de instruire și președinții celor 75 centre de examen, tot vineri, 14 iunie 2019, aceștia intrând în posesia tipizatelor necesare în cadrul examenului.
Evaluarea Națională începe marți, 18 iunie 2019, cu proba scrisă la Limba și literatura română și continuă, joi, 20 iunie 2019, cu proba scrisă la Matematică, în județul Olt nefiind elevi care să susțină și proba la limba maternă.

„Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică“, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS