20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltDunărea a inundat lunca la Corabia

Dunărea a inundat lunca la Corabia

Dunărea a inundat lunca la Corabia. Au fost afectate 23 hectare de păşuni şi aproximativ 6 hectare de pădure, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

ISU a mai anunțat că datele le-au fost transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi comitetele locale pentru situații de urgență. Suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării (luncă).

Cod portocaliu până joi, 13 iunie

Dunărea a inundat lunca la Corabia. Mai multe localități de pe malul Dunării se află sub atenționare hidrologică Cod Portocaliu până joi, 13 iunie. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

Până sâmbătă, 15 iunie 2019, va acționa un Cod Galben emis de Institutul Hidrologic pentru localitățile din aval de Porțile de Fier.

În Olt, au fost avertizate localităţile Corabia, Gârcov, Gura Padinii, Orlea, Grojdibodu şi Ianca.

La Gârcov sunt afectate peste 200 de hectare de pășune

La Gârcov sunt afectate de creșterea debitului Dunării peste 200 de hectare de pășune. Primarul localității, Niculiță Bobonete, a declarat că, deși localitatea este expusă acestui risc, nu au mai fost inundații de câțiva ani buni.

„E intrată (n.r. – Dunărea) pe 225 de hectare de pășune. Nu se întâmplă în fiecare an, doar atunci când vine Dunărea mai mare. La 5-6 ani, 7-8… De câțiva ani de zile n-am mai avut probleme. În afară de pășune n-ar mai fi altceva în pericol. Sunt casele oamenilor, dar ar trebui să vină dublu, ce să zic, s-ajungă la case. La case n-a ajuns niciodată.

Soluții la momentul de față nu există, numai o indiguire ar fi soluția, dar, nefiind fonduri, n-avem ce să facem. Eu, de la primărie, chiar nu-mi permit, n-am fondurile necesare pentru a face așa ceva“, a spus primarul Niculiţă Bobonete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS