7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCum arată primele rezultate în Olt și ce spun liderii primelor două partide

Cum arată primele rezultate în Olt și ce spun liderii primelor două partide

Județul Olt, aflat pe primul loc, în urmă cu cinci ani, la prezența la vot, a înregistrat la Alegerile Europarlamentare încheiate duminică, 26 mai 2019, o prezență de 51%. Rezultatele parțiale indică drept câștigător PSD-ul în județul Olt, în urma numărării voturilor din 276 secții (din 380) scorul PSD fiind de 45,11%, cel al PNL de 24,44% (în condițiile în care organizația olteană și-a asumat 22%), iar USR – 10,5%. Și în municipiul reședință a județului Olt, Slatina, a câștigat PSD, dar cu 28,07%, PNL având 23,7%, iar USR – 21,69%.
Președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a criticat conducerea centrală a partidului, reamintind că organizația olteană a dezaprobat politica de campanie. „În momentul de față avem un exit-poll care pentru PSD n-arată foarte bine, e o lecție pe care orice om politic trebuie s-o ia în considerare. Așa cum știți, noi, la Olt, n-am fost de acord cu modul de campanie care s-a făcut la nivel național, cu inaugurări fastuoase, cu mitinguri la care au adus oameni din localități, oamenii noștri, votanții PSD, i-am pus pe drumuri. Așa cum știți, noi am preferat să facem o campanie din poartă-n poartă, din casă-n casă, și-am încercat să stăm de vorbă cu oamenii, să le prezentăm lucrurile bune pe care le-am făcut. Din păcate, la nivel național se pare că n-am fost în stare să prezentăm aceste lucruri foarte bine, și așa cum de-a lungul timpului organizația de la Olt a spus-o, se pare că avem un eșec al managementului la nivel de partid, la nivel național“, a spus Oprescu, declarând că, în schimb, se așteaptă la un scor județean bun.
„La nivelul județului Olt ne așteptăm la un scor mai bun, și pe acestă cale țin să le mulțumesc cetățenilor din județul Olt care ne-au votat și ne-au acordat încrederea în continuare, vreau să le mulțumesc tuturor militanților și membrilor de partid pentru efortul pe care l-au făcut de a merge la oameni și a le prezenta programul nostru de guvernare“, a mai spus Oprescu.
Rezultate bune a anticipat și liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu. „Scorul PNL la aceste alegeri este mult mai mare decât cel anunțat de exitpoll-uri, dar n-aș vrea să fac nicio speculație până când nu vom avea primele rezultate parțiale. Țin însă să mulțumesc tuturor oltenilor care au ieșit atât la Alegerile Europarlamentare, cât pentru Referendum, s-a înregistrat o prezență istorică, zic eu, 51% la nivelul județului Olt la Alegerile Europarlamentare. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei de campanie, tuturor președinților de organizații, vreau să fac un apel la toți reprezentanții noștri din secțiile de votare, ca atenția să fie foarte-foarte mare în desfășurarea procesului de numărare, misiunea noastră se încheie în momentul în care sunt semnate procesele verbale“, a spus Voiculescu, anticipând „un scor istoric“. „Mulțumim oltenilor, este o victorie mare a PNL, se va situa pe primul lor, de asemenea, în Olt prefigurăm un scor istoric la aceste alegeri“, a mai spus Voiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS