6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCare este soarta stadionului „1 Mai“ din Slatina: „Nu o să dărâm stadionul“

Care este soarta stadionului „1 Mai“ din Slatina: „Nu o să dărâm stadionul“

Deși Primăria Slatina a obținut de la consilierii locali, în luna martie a acestui an,  acordul pentru predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a stadionului „1 Mai“ din Slatina în vederea construirii unuia modern, primarul orașului spune că nu se va grăbi să-l dărâme.
 
Stadionul „1 Mai“ din Slatina va mai sta în picioare o vreme. Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat vineri, 24 mai, că nu se grăbește să-l dărâme, deși în toamna trecută a primit promisiunea că la Slatina va fi construită o arenă modernă, cu 10.000 locuri, valoarea anunțată a investiției fiind de 90 milioane de lei. Temerea primarului ar fi, însă, aceea că stadionul ar putea avea soarta sălii polivalente, care este în construcție de ani buni, însă lucrările au stagnat. Investiția se derulează tot prin CNI, care nu ar putea rezilia contractul.
„Nu o să dărâm stadionul în Slatina până când nu am certitudinea și semnat contractul, semnat clar și banii în cont, că se va face. Pățin același lucru cu sala polivalentă. Mai mult decât atât, avem o echipă de fotbal în creștere și nu vreau să stric ceva ce merge sau ceva care poate să fie bun. Din punctu de vedere al gazonului, stadionul este extraordinar de bun, are probleme într-adevăr la structură, dar nu cade încă, spectatorii pot să vină“, a declarat primarul. Stadionul este folosit la acest moment de echipa de fotbal a orașului, CSM Slatina, aflată în liga 4.
Cât despre sala polivalentă, așteptată de atâta vreme de sportivii din municipiu, „Slatina și-a achitat toate datoriile, suntem în avans cu plata noastră de cofinanțare, din păcate nici CNI-ul n-are ce să facă, este legat de mâini și de picioare. Aș fi renunțat la contract, dar nu este la noi contractul“, a mai spus Moț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS