23.9 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2019
Acasă Local Olt Cod Galben de furtuni, ploi abundente și grindină

Cod Galben de furtuni, ploi abundente și grindină

-

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de Cod Galben de furtuni, ploi abundente și grindină, pentru astăzi de la ora 14:00, până la ora 22:00.
În județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, mai accentuată miercuri după-amiaza și noaptea, precum și pe parcursul zilei de joi.
Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor atinge 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp.
Temperatura maximă se va situa, miercuri în jurul valorii de 21 de grade, iar joi va fi de 17…19 grade. Temperaturile minime vor fi de 11…13 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS