O fată de 16 ani, din localitatea olteană Călui, ar fi născut la domiciliu, în cursul zilei de sâmbătăă, 4 mai. Polițiștii au găsit bebelușul mort.

Tânăra ar fi născut acasă, chiar în camera ei, neasistată, în cursul zilei de sâmbătă, și cel mai probabil a ascuns pruncul imediat după naștere. Pentru că nu se simțea bine, rudele au chemat ambulanța. Ajunsă la Spitalul Orășenesc Balș, medicii au constatat că femeia tocmai născuse și au anunțat poliția, care a descoperit la domiciliul tinerei copilul, decedat.
„Personalul medical din cadrul unei unități spitalicești ne-a sesizat despre faptul că o tânără, de 16 ani, din comuna Călui, ar fi născut la domiciliu, fără a fi asistată. În urma verificărilor efectuate, la locuința acesteia a fost găsit cadavrul nou-născutului. Acesta a fost depus la morga Slatina, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care nou-născutul a decedat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă“, a declarat purtătorul ed cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
De sarcina fetei, conform informațiilor din anchetă, niciun apropiat nu ar fi știut, acesta fiind și motivul pentru care fata a născut singură. Fata, care din cauza stării de sănătate a fost transferată la spitalul din Slatina, își schimbă constant declarațiile, motiv pentru care anchetatorii nu au putut concluziona cum s-au petrecut în realitate lucrurile.
Primarul localității Călui, Constantin Rotaru, a declarat că a aflat de cele întâmplate sâmbătă, auzind că pruncul ar fi fost găsit în șifonier, ascuns între haine. Familia nu era cunoscută ca fiind una cu probleme, „mama ei e plecată la muncă în străinătate, tatăl e un băiat serios, calm, domol. Câștigaseră ceva bani și și-au făcut și o casă…“, a declarat primarul.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.