5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Societate comercială sancţionată pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic

Olt: Societate comercială sancţionată pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic

Polițiștii de ordine publică au sancționat contravențional o societate comercială cu amendă în valoare de 3.000 de lei și au confiscat material lemnos, în valoare de 5.170 de lei, transportat ilegal.

Polițiștii Serviciului de  Ordine Publică au continuat să acționeze în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.
Astfel, polițiștii au depistat în trafic, pe raza orașului Balș, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, în timp ce transporta material lemnos, cu un ansamblu de vehicule.
Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul este angajat al unei societăți comerciale cu sediul în Bistrița Bârgăului și, întrucât au existat suspiciuni cu privire la concordanța datelor înscrise în avizul de însoțire și cantitatea transportată efectiv, materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Balș, în vederea inventarierii și cubării acestuia.
În urma inventarierii materialului lemnos, au rezultat 7,86 metri cubi cherestea în plus față de cantitatea trecută în avizul de însoțire a mărfii.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.
De asemenea, cei 7,86 mc de cherestea, a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 5.100 lei, au fost confiscați și predați reprezentantului Ocolului Silvic Balș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS