5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltIluminat inteligent în Slatina și peste 45 km de drum reabilitați cu 21 milioane euro

Iluminat inteligent în Slatina și peste 45 km de drum reabilitați cu 21 milioane euro

Două proiecte care totalizează fonduri nerambursabile de peste 21 milioane euro au fost semnate joi, 18 aprilie 2019, la Consiliul Județean, beneficiari fiind Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina.

Cele două contracte au fost semnate de președintele CJ Olt, Marius Oprescu și directorul ADR – SV Oltenia, Marilena Bogheanu, respectiv directorul ADR – SV Oltenia și primarul municipiului Slatina, Emil Moț.
Drumul Județean 642 , de la Stoenești (intersecția cu DN 6) și până la Giuvărăști (limita cu județul Teleorman), va fi finanțat cu 16,5 milioane euro, bani nerambursabili. Este vorba de 46,1 km de drum, iar proiectul include și amenajarea intersecțiilor, a stațiilor de autobuz și a parcărilor pentru instituțiile publice, precum și dispozitive de scurgere și evacuare a apelor pluviale.
Primul proiect european semnat în acest exercițiu bugetar de Primăria Slatina, în valoare de aproape 5 milioane euro, își propune modernizarea, eficientizarea și extinderea sistemului de iluminat public și reabilitarea instalațiilor electrice. Primarul Emil Moț a prezentat și câteva date din proiect, menționând că este vorba de înlocuirea a peste 1.200 corpuri de iluminat cu lămpi de tip led, dar și extinderea rețelei de iluminat, în acest sens fiind prevăzută montarea de 96 noi stâlpi. Noul sistem va duce la o economie considerabilă în consumul de energie electrică, în primul rând prin înlocuirea sistemului actual cu cel economic, iar în al doilea rând prin gestionarea sistemului, care va permite reducerea intensității luminii în anumite zone atunci când nu se circulă. Va fi implementat un sistem de monitorizare și dispecerizare inteligent de comandă și diagnoză care să permită parametrizarea rețelei.
Primarul Slatinei, Emil Moț, a mai anunțat cu această ocazie că alte 11 proiecte sunt depuse la ADR-SV Oltenia și se află în diverse faze – precontractare, analiză etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS