Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat, în zilele de 13 şi 15 aprilie, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

În data de 13 aprilie, în jurul orelor 07.00, două persoane de sex masculin de 26 şi respectiv 25 de ani, au fost depistate pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Tia Mare, județul Olt, în timp ce desfășurau activități de pescuit cu ajutorul unei bărci pneumatice și a unei unelte de pescuit comercial, confectionate din fir de plastic, in lungime de 200 metri, având atașate un nr. de 60 carlige de pescuit fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

În data de 15 aprilie, în jurul orelor 16.00, două persoane de sex masculin de 41 şi respectiv 16 ani, au fost depistați pe contracanalul râului Olt, în zona localităţii Berindei, județul Olt, în timp ce desfășurau activități de pescuit cu ajutorul a 2 (două) unelte de pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,30 m , fiecare, fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

În ambele cazuri s-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.