Procurorii doljeni au stabilit că inculpatul și-a înjunghiat vecinul după ce s-au certat pe apa din fântână

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din localitatea Baldovineşti, județul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, sâmbătă, l-a înjunghiat cu un briceag pe un alt băiat, în vârstă de doar 14 ani, pe care l-a aşteptat pe un câmp din comuna Găvăneşti. Victima a ajuns la spital.
„În seara zilei de 13 aprilie, în jurul orelor 22.55, în timp ce se aflau pe un drum agricol, situat pe raza comuna Găvăneşti, judeţul Olt şi pe fondul unui conflict anterior, inculpatul M.B.G.L., în vârstă de 16 ani a înjunghiat-o cu un cuţit tip briceag, pe care îl avea asupra sa, pe persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, în zona abdominală, fiindu-i cauzată o plagă toraco-abdominală, cu interesare de diafragm, lob hepatic stâng şi stomac şi o altă plagă în zona coapsei stângi, leziuni a căror vindecare au necesitat 35-40 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii, astfel cum rezultă din cuprinsul concluziilor preliminare emise de IML Craiova la data de 14 aprilie 2019”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Procurorii mai spun că viaţa victimei a fost pusă în pericol.
„Din concluziile preliminare emise de IML Craiova la data de 14 aprilie 2019 rezultă că persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, prezintă leziuni traumatice, respectiv, o plagă toraco-abdominală ce interesează diafragmul, lobul hepatic stâng stomascul şi o altă plagă la nivelul coapsei stângi, ce pot data din 14.04.2019, au putut fi produse prin lovire cu un corp tăietor-înţepător (posibil cuţit sau similar), care necesită pentru vindecare, 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, spun anchetatorii.
Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, în urma unei decizii a judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt. Adolescentul este acuzat de tentativă de omor.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.