DSVSA Olt interzice punctele de sacrificare temporare de Paște

Autori


Singurele locuri în care  crescătorii de miei pot sacrifica oficial pentru a vinde miei de Paște sunt cele trei abatoare din județul Olt, a informat DSVSA Olt.
Din cauza pericolului pestei porcine africane, în acest an nu se vor mai autoriza puncte de sacrificare temporare, cum se întâmpla de obicei în preajma Paștelui, transportul animalelor dintr-o localitate în alta reprezentând pericol, a declarat directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, marți, 9 aprilie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, informație transmisă ulterior și prin intermediul unui comunicat de presă. Cum nici în târguri nu mai este permis accesul cu animale, cumpărătorilor nu le rămân prea multe soluții decât magazinele oficiale. Directorul DSVSA Olt nu a putut preciza foarte clar ce se întâmplă dacă, de exemplu, într-un control de rutină în mașina unui cetățean se descoperă un animal sacrificat, primit cadou de la rude, în contextul în care toate tăierile se fac în cadru organizat, cu documente, iar situația respectivă s-ar încadra mai degrabă la tăieri pentru consum propriu.
„Trebuie respectată măsura de interzicere a funcţionării târgurilor de animale vii, aglomerări de animale sau alte evenimente organizate în scopul comercializării acestora, evitându-se în acest fel circulaţia animalelor din zone cu restricţii în zone indemne.
În acest context, analizând situaţia epidemiologică actuală şi riscul pe care îl reprezintă mişcările de animale vii, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt nu va acorda avize pentru funcţionarea centrelor de sacrificare temporară a tineretului ovin/caprin în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
Sacrificarea mieilor se poate efectua în cele trei abatoare autorizate sanitar veterinar din localităţile Balş, Scorniceşti şi Potcoava pentru animalele identificate, însoţite de documentele legale, unde este asigurată supravegherea sanitară veterinară .
Consumatorii pot achiziţiona carne de miel din unităţi de comercializare a cărnii şi produselor din carne înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor care sunt controlate sanitar veterinar (carmangerii, măcelării, hipermarket/supermarket, magazine specializate)“, se menționează în comunicatul de presă al DSVSA.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Actualitate

» BOR: Slujba consacrată sărbătorii de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
» Fotografia devenită virala, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Cei doi protagonişti au fost găsiţi
» Valcea: Accident la Caineni
» Valcea: Se circula pe un singur sens la Gura Vaii si Budesti
» Încă o viaţă pierdută pentru un selfie. O tânără a murit electrocutată pe un vagon de tren
» Festivalul florilor la Timisoara: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate in centrul orasului
» Record: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze
» Maine se serbeaza Ziua Mondiala a Circului
» Documentar. 180 de ani de la nasterea lui Carol I, domnitor si rege al Romaniei
» Carnea de porc şi de pasăre se scumpește din nou, cu 30-40%
» Intre 2014-2018, la DNA au fost aproape 1.500 de dosare vizând peste 2.000 de magistraţi
» Acţiune de amploare a Poliţiei Române: Sute de radare in toata tara si peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă de Florii

Sport

» Fotbal / Vali Mihăilă: Sunt fericit pentru acest gol
» Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!
» Fotbal / Concluziile lui Costel Enache și Corneliu Papură după Astra – „U“ Craiova, scor 0-1
» Fotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 aprilie)

Bani & Afaceri

» Bănci si IFN-uri amendate pentru raportări abuzive la Biroul de Credite

Top