20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMinisterul Sănătății a avizat întoarcerea la lucru a ambulanțierilor acuzați de furt de combustibil

Ministerul Sănătății a avizat întoarcerea la lucru a ambulanțierilor acuzați de furt de combustibil

Șapte dintre ambulanțierii Stației Corabia, care au scăpat de măsura impusă prin control judiciar ce le împiedica practicarea profesiei, se vor întoarce la lucru.
Comitetul Director al Serviciului Județean de Ambulanță Olt a hotărât repunerea în funcție și reluarea activității pentru șapte dintre ambulanțierii trimiși în judecată de procurori pentru delapidare. „Această hotărâre s-a luat cu acordul Ministerului Sănătății, aceștia beneficiind de prezumpția de nevinovăție până la o hotărâre judecătorească definitivă“, au precizat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Olt.
Doi dintre ambulanțierii care și-au reluat activitatea au fost detașați la Substația Caracal, până la finalizarea procesului în care sunt implicați. Același for de conducere a mai decis încetarea a patru contracte de muncă, fiind vorba de șoferii angajați pe perioadă determinată pentru a le ține locul șoferilor suspendați pe perioada cercetărilor.
13 ambulanțieri de la Stația Corabia au fost puși sub acuzare pentru mai multe infracțiuni, fiind acuzați, printre altele, că furau combustibil din autospecialele pe care le conduceau, iar pentru a justifica consumul de carburant se deplasau cu viteze mici la solicitări. Pentru a ascunde furtul au recurs, au mai spus procurorii, și la fals în documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS