Liderii celor două sindicate din ALRO Slatina, Aluministul și Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, care au refuzat oferta conducerii societății de creștere cu 400 de lei brut, a salariului fiecărui angajat se vor afla astăzi față în față cu reprezentanții patronatului. La sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt vor începe noi negocieri, mediate de reprezentanții ITM, în discuție fiind trei puncte din contract, asupra cărora nu s-a căzut de acord.
„Sunt trei chestiuni mari pe care le vizăm în cadrul discuțiilor, nu negociem tot contractul: creșterea salariului cu 800 lei, creșterea voucher-ului de vacanță de la 2.200 la 2.500 lei și acordarea celui de-al 13-lea salariu în cuantum de până la un salariu minim pe economie“, a declarat liderul Confederației CARTEL Alfa – Filiala Olt din care cele două sindicate fac parte, Cristel Ioțu.
În ALRO activează cinci sindicate, niciunul, însă, nu îndeplinește condițiile de reprezentativitate, astfel că fiecare negociază în baza reprezentativității federației la care sunt afiliați. Trei dintre sindicaliști au acceptat oferta conducerii de creștere cu 400 lei brut a salariului fiecărui angajat, în timp ce alți doi au denunțat-o, ajungându-se la declanșarea conflictului de muncă. Forma finală a noului contract colectiv se va aplica, însă, cel mai probabil, tuturor angajaților societății, indiferent de apartenența sindicală.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.