8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Negocieri ale ALRO, după declanșarea conflictului de muncă

Olt: Negocieri ale ALRO, după declanșarea conflictului de muncă

Liderii celor două sindicate din ALRO Slatina, Aluministul și Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, care au refuzat oferta conducerii societății de creștere cu 400 de lei brut, a salariului fiecărui angajat se vor afla astăzi față în față cu reprezentanții patronatului. La sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt vor începe noi negocieri, mediate de reprezentanții ITM, în discuție fiind trei puncte din contract, asupra cărora nu s-a căzut de acord.
„Sunt trei chestiuni mari pe care le vizăm în cadrul discuțiilor, nu negociem tot contractul: creșterea salariului cu 800 lei, creșterea voucher-ului de vacanță de la 2.200 la 2.500 lei și acordarea celui de-al 13-lea salariu în cuantum de până la un salariu minim pe economie“, a declarat liderul Confederației CARTEL Alfa – Filiala Olt din care cele două sindicate fac parte, Cristel Ioțu.
În ALRO activează cinci sindicate, niciunul, însă, nu îndeplinește condițiile de reprezentativitate, astfel că fiecare negociază în baza reprezentativității federației la care sunt afiliați. Trei dintre sindicaliști au acceptat oferta conducerii de creștere cu 400 lei brut a salariului fiecărui angajat, în timp ce alți doi au denunțat-o, ajungându-se la declanșarea conflictului de muncă. Forma finală a noului contract colectiv se va aplica, însă, cel mai probabil, tuturor angajaților societății, indiferent de apartenența sindicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS