Acasă Local Olt Olt: Amenzi de peste 386.000 de lei aplicate săptămâna trecută de poliţiştii...

Olt: Amenzi de peste 386.000 de lei aplicate săptămâna trecută de poliţiştii de la Rutieră

-

Polițiștii rutieri din Olt au aplicat peste 1300 de sancțiuni contravenționale și au reținut 95 de permise de conducere în urma neregulilor constatate în trafic în săptămâna 1 – 7 aprilie.

Această săptămână a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed și a vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Cu această ocazie, polițiștii olteni au aplicat 1333 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 195/2002, valoarea acestora fiind de 386.570 de lei. 618 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 95 permise de conducere, dintre care 38 pentru depășirea regimului legal de viteza cu mai mult de 50 km/h.
În urma constatării unor nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, polițiștii au retras 19 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

ȘTIRI VIDEO GdS