Acasă Local Olt Olt: 69 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale, raportate de începutul...

Olt: 69 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale, raportate de începutul anului

-

Un număr de 69 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale au fost raportate de unităţile spitaliceşti din judeţul Olt de la începutul acestui an, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, scrie Agerpres.

Aceasta a precizat că în peste 90% din cazuri este vorba de infecţie cu clostridii, care apare de obicei la pacienţi aflaţi sub tratament cu antibiotice.

Cele mai multe cazuri de infecţii nosocomiale au fost raportate de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care este şi cel mai mare spital din judeţ.

„De la începutul anului, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat 69 cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost 59 de cazuri, la Spitalul Municipal Caracal – 2 cazuri, la Spitalul Orăşenesc Balş – 3 cazuri şi la Spitalul Schitu – 5 cazuri”, a precizat Gogiu.

În anul 2017 spitalele din judeţ au raportat 281 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale şi în anul 2018 au raportat 259 de cazuri de asemenea infecţii.

Raportat la numărul pacienţilor externaţi, incidenţa infecţiilor asociate asistenţei medicale a fost în judeţul Olt, în anul 2018, de 0,29%.

Gabriela Gogiu a menţionat că infecţiile nosocomiale sunt încă sub-raportate în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...