23.8 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Olt Peste jumătate de milion de ţigări de contrabandă, găsite în timpul unor...

Peste jumătate de milion de ţigări de contrabandă, găsite în timpul unor percheziţii în Olt şi Argeş

-

În această dimineață, polițiști de combatere a criminalității organizate din cinci județe (Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Argeș), sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au efectuat 25 de percheziții, pe raza județelor Olt și Argeș.

Au fost vizate domiciliile unor persoane din 10 localități (Slatina, Pitești, Scornicești, Colonești, Sîrbii Măgura, Schitu, Valea Mare, Perieți, Curtișoara, Poiana Lacului), acestea fiind bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigarete și alcool.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2018 – 2019, pe raza localităților mai sus menționate, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extracomunitară, cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri, în vederea probării activității infracționale.

30 de persoane urmează a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Română.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Olt și Dolj, precum și al jandarmilor din Olt.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.