14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAnsamblul Folcloric „Cheile Olteţului” participă la Colocviul Naţional de coregrafie a dansului tradiţional

Ansamblul Folcloric „Cheile Olteţului” participă la Colocviul Naţional de coregrafie a dansului tradiţional

Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi participă până duminică, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, la lucrările Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”. Ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi este singurul din județul Gorj care participă la acest eveniment de la Bușteni. Început la iniţiativa Asociaţiei Aşezămintelor Culturale şi a Centrului Judeţean de Cultură Prahova, colocviul de la Bușteni îşi propune conservarea şi transmiterea tradiţiilor coregrafice din zonele etnologice şi folclorice ale ţării. O dată pe an, ansambluri folclorice, dansatori şi coregrafi din ţară se întâlnesc la Buşteni realizând schimburi de experienţe practice şi teoretice în domeniul coregrafiei tradiţionale. Vor exista workshopuri tematice cu dansuri din mai multe zone reprezentative ale țării. Se va face în cadrul evenimentului chiar și o dezbatere privind caracteristicile și secretele Călușului.

Spectacol folcloric

Ansamblul folcloric „Cheile Oltețului” va participa vineri 5 aprilie la un spectacol extraordinar de folclor intitulat „Hai la hora românească” alături de celelalte ansambluri invitate, iar de la ora 21.00 la o seară tradițională românească. Sâmbătă 6 aprilie 2019, între orele 10.00-12.00, va avea loc lecția deschisă intitulată „Modalități de predare a dansului tradițional românesc”, în cadrul acestei manifestări urmând să fie prezentate diverse elemente specifice dansului popular, necesare pregătirii dansatorilor.Tot sâmbătă, participanții la colocviu, dar și publicul,vor avea ocazia să participe la recitalul muzical al pianistului Sandu Sandrin, considerat un recital de excepție la mâna stângă. În program vor fi lucrări aparținând compozitorilor Bach, Schumann, Scriabin și Saint-Saens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS