Acasă Local Olt Miting al angajaților ALRO, anunțat pentru joi după-amiază, după ce două dintre...

Miting al angajaților ALRO, anunțat pentru joi după-amiază, după ce două dintre sindicate au refuzat oferta șefilor firmei

-

Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Aluministul din cadrul ALRO au anunțat că membrii lor vor protesta joi după-amiază, la ora 15,30, la ieșirea din schimb, după ce negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă au eșuat. Liderul sindicatului Aluministul, Constantin Popescu, a declarat că este vorba de un miting de protest, care vine după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a fost notificat cu privire la declanșarea conflictului colectiv de muncă. Șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu, a confirmat faptul că sindicatul a depus o notificare și că se va proceda la organizarea unor întâlniri de mediere, conform procedurilor legale.
„Noi am încercat cu conducerea să ajungem la un consens, având în vedere situația actuală, când în sistemul public au ajuns la niște salarii incomensurabile la care noi nu putem visa, iar conducerea noastră a avut bunăvoința să ne dea o mărire de salariu de 7 lei pe zi, adică o jumătate de pâine, doi cartofi și trei fire de ceapă. Lucrând în metalurgia neferoasă, este de neacceptat asemenea lucru. Avem oameni care lucrează pe 1.300 lei, până la 3.100 lei cei care lucrează în Electroliză, în condiții grele și speciale. Să ne judece țara dacă noi am greșit și dacă oamenii noștri greșesc cerând să trăiască mai bine și să poată să-și plătească facturile, să poată să-și trimită copiii la școală încălțați, nu cu un pantof și-o sanda“, a declarat liderul Constantin Popescu, reclamând că, în schimb, șefii din ALRO au împărțit dividende de 70 milioane dolari.
„Noi nu cerem milă, cerem ceea ce ni se cuvine, și așa ce cerem este foarte puțin. Este posibil ca ei să ia 70 milioane dolari, să ia inclusiv provizioanele care le-au avut și să lase întreprinderea în imposibilități de plată, să-și facă al 13-lea salariu, să hotărască ac Ca să fie urmărit la 11 și fiecare membru să aibă 5.000 euro net într-o oră de ședință, iar oamenii mei să nu-și poată plăti facturile? Dacă dumneavoastră considerați că e corect, eu de mâine încetez conflictul de muncă“, a mai spus Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Duceți la bun sfârşit nişte proiecte dificile. Sunteți hotărât în ceea ce faceți, iar acest lucru vă aduce succesul. Apar cheltuieli...

Inspector de muncă, acuzat de luare de mită

Procurorii doljeni au reţinut un craiovean de 45 de ani, angajat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj. Anchetatorii susţin că inspectorul de muncă a cerut o mită de 1.500 de lei administratorului a două societăţi comerciale.