10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltProtest la Corabia, din cauza nivelului taxelor locale

Protest la Corabia, din cauza nivelului taxelor locale

 

Aproape 300 de cetățeni din Corabia s-au aflat miercuri după-amiază, vreme de mai bine de o oră, în fața Primăriei Corabia, protestând din cauza creșterii enorme a taxelor locale percepute în 2019.

Corăbienii plătesc în acest an taxele și impozitele la nivelul maxim din Codul Fiscal, ca urmare a intrării sub incidența Ordonanței 114/2019, ceea ce înseamnă, în anumite cazuri, și o creștere de trei ori față de nivelul de anul trecut. S-a ajuns aici pentru că aleșii locali nu au aprobat, cu minimum trei zile înainte de încheierea anului bugetar, o hotărâre cu privire la nivelul taxelor în 2019, ordonanța publicată în 29 decembrie, când nu se mai putea face, oricum, nimic, aducându-i în această situație.
În fapt, în luna decembrie aleșii locali au hotărât indexarea taxelor cu nivelul inflației, însă Prefectura Olt a stabilit că o asemenea indexare trebuia făcută, conform legii, până la 30 aprilie, prin urmare hotărârea a fost aprobată tardiv, așa că s-a dispus revocarea. De atunci se tot încearcă soluții pentru revenirea la o situație suportabilă pentru corăbieni, în acest sens adoptându-se, în urmă cu doar câteva zile, o nouă hotărâre, ce vizează revenirea la nivelul din 2018. Aceasta nu a primit, însă, deocamdată avizul de legalitate al Prefecturii Olt și, cel mai probabil, nici nu-l va primi, contravenind ordonanței care i-a băgat pe corăbieni în bucluc. Reprezentanții primăriei Corabia nu au discutat cu protestatarii, cei din urmă hotărând să revină și mâine în fața instituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS