16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Amenzi de 13.000 de lei pentru ilegalităţi în domeniul silvic

Olt: Amenzi de 13.000 de lei pentru ilegalităţi în domeniul silvic

Polițiștii olteni au dispus confiscarea de material lemnos, în valoare 2.600 de lei. Totodată, au aplicat trei sancțiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au continuat să acţioneze în baza planului Scutul Pădurii, pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos. Astfel, joi, aceştia au depistat în trafic, pe raza orașului Drăgănești-Olt, un autovehicul, care transporta material lemnos specia stejar, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de către conducătorul auto, existând o diferență de 3, 02 metri cubi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către o societate comercială, din localitate, aceasta fiind sancţionata contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

In aceeași zi, acționând pe raza comunelor Strejesti și Grădinari, polițiștii din cadrul posturilor de poliție au depistat două persoane, ambii din localitatea Băbeni, judetul Vâlcea, care transportau cu două autoutilitare 1,48 metri cubi, respectiv 2, 08 metri cubi lemn de foc, pentru care nu dețineau documente de proveniență, conform legislației în vigoare.

Și în aceste cazuri, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei fiecare.

Totodată, întreaga cantitate de material lemnos, in valoare de aproximativ 2.600 de lei, a fost confiscată şi predată Ocoalelor Silvice Drăgănești Olt și Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS