10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMagistrații Judecătoriei Slatina nu mai intră în sala de judecată decât pentru urgențe

Magistrații Judecătoriei Slatina nu mai intră în sala de judecată decât pentru urgențe

Judecătorii instanței slătinene s-au aflat, vineri, 1 martie, pentru a patra zi la rând, în intervalul orar 14.00 – 14.30, pe scările instituției, protestând, astfel, față de modificările aduse legilor justiției.
La Judecătoria Slatina s-a suspendat, tot de vineri, activitatea de judecată, judecătorii asigurând prezența în sală doar pentru cauzele urgente. Astfel judecătorii susțin poziția plenului CSM, care a solicitat, luni, 25 februarie 2019, abrogarea OUG 7/2019 ale cărei prevederi afectează grav independența magistraților.
În protest sunt și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, care și aceștia au suspendat, începând de miercuri, activitatea și asigură tot urgențele.
Poziția plenului CSM pe tema modificărilor aduse OUG 7/20019 și-au însușit-o și judecătorii Tribunalului Olt, care, însă, nu au hotărât asupra vreunei forme de protest, ci, conform unui comunicat de presă transmis marți, 26 februarie 2019, au stabilit „reluarea ulterioară a discuţiilor privind eventuale forme de protest în situaţia în care legiuitorul nu va da curs solicitărilor corpului magistraţilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS