Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au protestat din nou, miercuri, 27 februarie 2019, pe scările instituției, purtând coli albe pe care au imprimat mesajul „Justiție independentă“.

Protestul, organizat pentru a doua zi la rând, s-a desfășurat în intervalul orar 14.00 – 14.30, după ce, miercuri-dimineață, activitatea instanței a început cu o oră mai târziu față de ora programată, conform celor stabilite, luni, de judecători, ca reacție la modificările aduse legilor justiției, prin ordonanța 7/2019.
Protestul a fost, din nou, unul mut, însă judecătorii au stabilit că ar putea suspenda activitatea, de la 1 martie, dacă solicitările lor nu vor fi luate, în continuare, în discuție.
Judecătorilor li s-au alăturat și procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, dar și doi din cei trei Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.