9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt(Video) Doi recidiviști care au furat zeci de telefoane, prinși de procurorii din Corabia

(Video) Doi recidiviști care au furat zeci de telefoane, prinși de procurorii din Corabia

Doi bărbați au fost reținuți și urmează să fie propuși în fața judecătorului pentru arest preventiv, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia i-au identificat ca fiind autorii unui jaf, dat la sfârșitul lunii trecute.

Cei doi, de 25, respectiv 27 de ani, care locuiesc în prezent în localitatea doljeană Bratovoiești, au furat în noaptea de 31 ianuarie/1 februarie 2019, 56 telefoane mobile dintr-un magazin de profil din Corabia.
„Cei doi inculpaţi, mascaţi, au forțat ușa de acces a magazinului S.C. E.G.I. S.R.L., din oraşul Corabia, au pătruns în interior și au sustras dintr-un dulap metalic un număr de 56 telefoane mobile de diferite mărci, în valoare de aproximativ 70. 000 de lei, precum și suma de 2 185 lei. La data de 10.02.2019, au fost efectuate percheziţii domiciliare la domiciliile celor doi inculpaţi, fiind identificate 27 dintre telefonele sustrase, precum şi suma de 4. 000 de lei.
Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către organele de poliţie, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Corabia cu propunerea de arestare prventivă“, spun procurorii corăbieni.
Bărbații au la activ multe alte fapte similare, dovedite, pentru care au fost condamnați, iar anchetatorii încearcă să afle acum dacă ei sunt autorii și altor furturi aflate la acest moment în cercetare. Cert este că bărbatul de 27 ani, din Bratovoiești, județul Dolj, a mai fost încarcerat pentru furt și infracțiuni ce țin de ordinea publică în Marea Britanie, în 2012, iar întors în țară, în perioada 2013-2015, a ispășit alți doi ani de închisoare pentru furt, executând în total aproape trei ani de închisoare. Bărbatul de 25 ani, care este din județul Vaslui, însă locuiește în Bratovoiești, a executat și acesta aproape cinci luni de închisoare, fiind pedepsit pentru furt și comercializare de bunuri furate. Tot el a mai fost amendat, în Olanda, cu 200 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS