11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Cinci dosare penale pentru agenţi economici care nu au respectat dreptul de proprietate intelectuală

Olt: Cinci dosare penale pentru agenţi economici care nu au respectat dreptul de proprietate intelectuală

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au întocmit 5 dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au acționat, ieri, pe raza municipiilor Slatina și Caracal, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.
Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost identificați 5 agenți economici, care aveau expuse, în vederea comercializării, 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, purtând însemnele de identificare ale unor branduri de renume.
În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective.
Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit cinci dosare penale reprezentanților firmelor respective, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS