Acasă Local Olt Olt: Numărul pacienților diagnosticați cu gripă a ajuns la 31

Olt: Numărul pacienților diagnosticați cu gripă a ajuns la 31

-

Într-o singură zi, DSP Olt a raportat confirmarea diagnosticului de gripă pentru alți 19 pacienți, numărul oltenilor afectați de virusurile gripale de la începutul anului ajungând la 31.

Crește de la o zi la alta numărul pacienților diagnosticați cu gripă, de la începutul anului și astăzi, DSP Olt raportând 31 cazuri confirmate de analizele specifice de laborator.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde au ajuns toți pacienții menționați, se așteaptă confirmarea pentru alte 44 cazuri pentru care există suspiciunea de gripă.
Tot astăzi, în spitalul slătinean se mai aflau internați 15 pacienți diagnosticați cu gripă, doi dintre aceștia în stare gravă. Șase copii se află printre pacienții internați afectați de gripă, iar lucrurile s-ar putea complica, motiv pentru care accesul în secția Boli Infecțioase a SJU Slatina a fost restricționat încă de la mijlocul lunii decembrie 2018, iar restricțiile încep să fie impuse și în cadrul altor secții, limitându-se accesul la orele de vizită, dar și numărul vizitatorilor.

„Trebuie să fim atenți, lucrurile pot degenera, și aș face pe această cale un apel către aparținători să limiteze vizitele și chiar să renunțe la acestea dacă sunt bolnavi, pentru că pot ține legătura cu pacientul internat telefonic“, a recomandat directorul medical al SJU Slatina, medicul Andrei Ștefănescu, recomandând totodată vaccinarea antigripală celor care încă nu au făcut-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

REVIEW / Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului

Asus ZenBook Duo, laptopul viitorului, este un laptop foarte interesant, care ofera utilizatorului două display-uri, unul tactil, numit ScreenPad™ Plus și unul clasic, cu rezoluție full HD și diagonală de 14 inch.