14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPrimul restaurant Mc Donalds în Slatina, gata cel mai tâziu pe 1 decembrie 2019

Primul restaurant Mc Donalds în Slatina, gata cel mai tâziu pe 1 decembrie 2019

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a anunțat, joi, că s-a semnat contractul cu firma care operează franciza Mc Donalsd în Slatina pentru primul restaurant, un Mc Drive, în reședința județului Olt.

Noul restaurant de tip fast-food va fi gata cel mai târziu pe 1 decembrie anul viitor, însă, a mai spus primarul, după toate probabilitățile va dura mai puțin, astfel încât se speră să fie inaugurat chiar vara viitoare.

„Restaurantul este de tip fast-food, cu regim de înălțime parter, cu o suprafață construită de 415 metri. Este un restaurant cu o suprafață foarte mare, puteți să faceți o comparație cu Craiova, unde sunt vreo 200 și ceva de metri construiți, noi vom avea 415, un restaurant mare. Va avea circa 100 de locuri în interior, o terasă, o parcare cu aproximativ 30 de locuri și, cel mai important, pentru cei mici va fi și un loc de joacă. Obiectul de investiții are o valoare de 7,5 milioane de lei și va crea 60 de noi locuri de muncă. Probabil undeva în iunie-iulie vom tăia panglica la acest restaurant, iar concesiunea este pe 49 de ani, cu o valoare de 396.000 de euro“, a declarat primarul.

Restaurantul va fi amplasat pe terenul fostei Unități Militare, reintrat în posesia municipalității în acest an, după ce protocolul semnat de fostul primar Darius Vâlcov cu MApN a căzut din cauza obligațiilor restante ale Primăriei Slatina. Restaurantul va fi în vecinătatea fostului oficiu poștal de pe bulevardul A.I. Cuza colț cu strada Tunari.

Tot joi, primarul Slatinei a mai anunțat demararea unui proiect de „primenire“ a zonei în care este încadrată statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care ar urma să fie amenajată exclusiv pentru acces pietonal, iar totul să fie gata până la 1 decembrie. Pentru această zonă s-a venit și cu o soluție tehnică nefolosită de municipalitate până acum.

„Este primul pas în marele proiect al Esplanadei Slatina. Avem termen de finalizare la 1 decembrie (…). O noutate este că toată suprafața este degivrată: Noi vrem ca Esplanada și acel colț să fie pietonal și să mutăm toate festivalurile în noua zona pe care o creăm la Unitatea Militară și să fie o punte de legătură între orașul de jos și orașul de sus”, a mai precizat Emil Moț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS