17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Programările pentru înmatriculări se pot face de pe o zi pe alta

Olt: Programările pentru înmatriculări se pot face de pe o zi pe alta

Timpii de așteptare s-au redus foarte mult, în ultimul an, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Olt. Pentru înmatricularea unui autovehicul doritorii au posibilitatea să se programeze pentru a doua zi, în timp ce pentru proba de traseu a examenului auto se pot găsi date libere la aproximativ 20 de zile.

De la cozile imense și termenul de luni de zile de așteptare pentru înmatricularea unui autovehicul, cu un an și ceva în urmă, la serviciul din Olt s-a ajuns acum ca o programare online să se poată face pentru a doua zi. Programările online sunt, de altfel, una dintre explicațiile pentru eliminarea îmbulzelii de la ghișee, nu singura însă. În 2018, la serviciul menționat au mai fost încadrați un ofițer, un agent și doi civili care procesează datele din dosarele depuse la cele trei ghișee, asigurând munca din spatele acestora. „ În acest moment există pentru înmatriculări locuri disponibile pentru a doua zi, de asemenea, la proba de traseu programarea candidaților se face la 26 de zile, lucru destul de bun, în sensul că alte județe au perioada mult mai îndepărtată vizavi de programările astea“, a declarat șeful serviciului, Florin Hoară.
Pentru preschimbarea permisului de conducere, în schimb, solicitantul pleacă în câteva minute de la procesarea imaginii cu dovada de conducere, iar în 3-4 zile își primește permisul acasă, prin curier rapid. În această perioadă, în cadrul serviciului se prelucrează aproximativ 380 de cereri zilnic, 200 fiind numai înmatriculări. Timpul de așteptare nu s-a micșorat, în schimb, în același ritm și la Registrul Auto Român (RAR), unde solicitanții au încă de aşteptat mai mult de două luni.
Pentru cei care vor să susțină proba teoretică a examenului de obținere a permisului auto, examinarea se poate face pe loc, în regim „primul venit, primul servit“. La finalul probei, dacă mesajul este „Admis“, sunt disponibile date la puțin peste 20 de zile, o performanță față de anii trecuți. S-a ajuns la această situație după ce celor cinci examinatori ai serviciului i s-au mai alăturat trei, delegați din cadrul IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS