17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltA patra zi de protest pentru profesorul oltean care cere să nu se comaseze două clase

A patra zi de protest pentru profesorul oltean care cere să nu se comaseze două clase

Profesorul din Olt care cere reprezentanților Ministerului Educației o derogare astfel încât la școala în care predă să nu se ajungă la învățământ simultan a protestat pentru a patra zi al rând, după ce, miercuri, anumite discuții purtate îi dădeau speranțe.

Profesorul Aurel Dascălu, care predă matematica la Școala din Poboru, a luat la început de an școlar calea ministerului pentru a-i convinge pe șefi că nu este o idee bună să comaseze clasele a V-a și a VI-a, părinții anunțând deja că își vor retrage copiii de la școală. În prima clasă sunt 16 elevi și poate funcționa de sine stătător, în cea de-a doua, în schimb, au rămas doar șase (dintre care un elev cu cerințe educaționale speciale), iar IȘJ Olt nu a mai dat derogare pentru funcționarea sub efectiv.
Aurel Dascălu a declarat că a avut, miercuri, o discuție cu secretarul de stat Florian Lixandru și că într-o primă fază i s-a transmis că școala va trebui să reia procedura de avizare pentru funcționarea sub efectiv către IȘJ Olt, urmând ca problema să se rezolve. Lucrurile s-au precipitat, în schimb, joi, când soluția n-a mai fost valabilă. „Acum sunt în etapa în care se lămuersc, eu am ajuns la concluzia că oamenii ăștia nici nu prea știu cum stau treburile în teritoriu, acum află. De plecat, nu plec, mi-aș bate joc de tot timpul petrecut aici, protestez de la 8.00 la 16.30, cât este programul de lucru, deși, vă dați seama, nu mi-e ușor, chiar dacă am un sendviș, apă, dar nu am o toaletă… Voi fi aici, aștept soluția“, a declarat prof. Dascălu.
Reprezentanții Ministerului Educației, contactați telefonic, au promis că vor transmite un punct de vedere scris, însă mesajul nu a mai ajuns pe e-mail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS