Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona, în perioada 14-19 august, în cooperare cu IP.J Olt şi efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică pe timpul manifestărilor cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea Sf. Maria, ce se vor desfășura la nivelul județului, astfel:
În data de 14 august:  „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Redea,
în data de 15 august :
– Bâlciurile  anuale organizate în comunele: Radomireşti,Găvăneşti, Pârşcoveni, Iancu Jianu, Vădăstriţa şi Osica de Jos;
– „Târgul de Fete de la Coteniţa”, în comuna Coteana;
– Hora Satului” în comuna  Bărăşti;
– Hora ţărănească şi ziua localităţii în comuna  Cungrea;
– Ziua localităţii în comuna Cîrlogani.
În data de 18 august:  Bâlciul anual organizat în comuna Scărişoara;
În data de 19 august: Ziua localităţii în comuna Priseaca;
În zilele de 18 şi 19 august: Zilele localităţii Valea Mare.
Jandarmii vor acționa pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât în zona de desfășurarea a manifestărilor, cât și pe traseele de afluire/defluire a participanților.
Deasemenea, în data de 15 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Cupei României, dintre  echipele  C.S.M. Slatina şi Universitatea Craiova 1948, pe stadionul ,,1 Mai” din municipiul Slatina.
Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Olt recomandă participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea  în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârsirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forțelor de ordine.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.