17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prinşi sub influenţa alcoolului la volan

Olt: Prinşi sub influenţa alcoolului la volan

Polițiștii au depistat în trafic, pe DJ 546, pe raza comunei Brebeni, un bărbat, 22 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,96 mg./L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea prelevării de probe biologice de sânge.
În aceeași zi, acționând pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Beciu, județul Teleorman, în timp ce conducea o autoutilitară, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei, având o concentraţie de 0,69 mg./L alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul municipiului Caracal, pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilii cu exactitate a alcoolemiei.
În cele două cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au oprit în trafic conducătorul unui autoturism ce se deplasa pe strada Aleea Bradului din localitate.
Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest conducătorul auto, un bărbat, de 34 de ani, din localitate, rezultând o concentrație de 1,41 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat un bărbat, de 54 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, pe strada General Teiușanu, din orașul Drăgănești-Olt, având o concentrație de 1,20 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția vă reamintește:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Totodată, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii, se sancționează contravențional cu 9-20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară conducătorului auto i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS