Caravana „Alege Oaia“ poposeşte, sâmbătă şi duminică, în centrul oraşului Slatina. La acest eveniment se anunţase, în urmă cu două zile, se anunțase participarea premierului Viorica Dăncilă, însă acest lucru a fost anulat între timp. La eveniment va participa doar ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Locul de desfășurare va fi platoul din centrul orașului, cunoscut drept Esplanada, unde vor fi amenajate 12 țarcuri pentru a fi prezentate oi de rasă ale fermierilor din Olt, Vâlcea, Teleorman și Dolj. „Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie. Atmosfera va fi întreținută de către Ansamblul „Doina Oltului” pe toată durata evenimentului“, au transmis organizatorii evenimentului.
Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.00, pe Esplanadă, programul de vizitare fiind 10.00 – 17.00, atât sâmbătă, cât și duminică. „Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie“, mai spun organizatorii.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.